Categories Menu

Posted in Helenas Blogg

Självutvecklingskurs 11-18 september, Sitges, Spanien

Följ med på en självläkande resa till Spanien för kropp, sinne och själ.

– Yoga, meditation, avslappning, coaching, medial vägledning, reikihealing & god mat, sol, stillhet, gemenskap & reflektion.

Den 11-18 september har jag bokat Villa Sunlight i vackra Sitges 20 min söder om Barcelona och du är varmt välkommen att följa med. Sitges är en mysig stad intill havet med härlig atmosfär, små gränder och mysiga restauranger.

Vi börjar morgnarna med yoga och meditation. På så vis mjukar vi upp kroppen, stillar sinnet och kommer i kontakt med vårt inre. Sen blir det frukost innan vi börjar med våra övningar i personlig utveckling och självläkning. På kursen får du lära känna dig själv på ett djupare plan och komma närmare ditt sanna jag – i såväl tanke, känsla som kropp och själ. Jag coachar och vägleder medialt samt delar med mig av mina egna erfarenheter. För att var och en ska få plats i gruppen, bli sedd och lyssnad på, väljer jag att ha en liten grupp på max 10 deltagare. Gemenskapen i ödmjukhet, respekt, empati och kärlek är viktig. 

Lunchen äter vi vissa dagar på Villa Sunlight och andra dagar nere i centrum eller vid havet. Efter lunchen fortsätter vi våra övningar, men det finns även tid för tystnad, stillhet, vila och reflektion samt tid för dagboksskrivande. Vi växlar övningar med egentid och rörelse.
På kvällen går det bra att söka upp en mysig restaurang i charmiga Sitges. Om du hellre vill äta egen mat på kvällen, går det bra att tillreda den i köket. Första kvällen bjuds på välkomstmiddag på Villa Sunlight, liksom sista kvällen. Dessa dagar utgår lunchen.

Kursen lämpar sig väl för dig som tycker att det är spännande med personlig utveckling, gillar eller är nyfiken på yoga och meditation samt vill stärka dig själv i såväl självkänsla som egenvärde. De helande upplevelserna och övningarna vi gör ger insikter och läkning. Du kommer genom yogan att bli mer avslappnad i både kropp och sinne, mjukare och smidigare i din kropp, komma i bättre kontakt med dig själv på ett djupare plan och känna större acceptans för vem du är. Du kommer också få en större tydlighet i hur du önskar leva ditt liv och få mer styrka och mod att leva så. Vi jobbar med både det som varit, det som är och det som komma ska.

Kursen är inte bara skön och lättsam, den är också utmanande, omtumlande och tidvis jobbig. För att utvecklas behöver vi se både vårt inre mörker och vårt ljus. För att läkas behöver vi komma i kontakt med de emotionella blockeringar och minnen som står i vår väg och frigöra dem. Det kan göra ont, men om du har mod att öppna upp får du oerhört mycket med dig.

Eftersom det är en kurs i grupp sker det också en hel del i mötet med de andra deltagarna. Var beredd på att se dig själv och andra ärligt, sant och öppet. På så vis börjar träningen i att vara ditt sanna jag redan under kursveckan.

 • Vem är du/din inre kärna och personlighet – ditt sanna jag
 • Relationen till dig själv
 • Relationerna till andra
 • Dina styrkor och utvecklingsområden
 • Falska föreställningar & nya sanningar
 • Förlåtelse & försoning av dig själv, dina nära och livet som varit
 • Projicering, överföring och motöverföring – det undermedvetnas roll i ditt liv och dina relationer
 • Vision och livsuppgift
 • Avslappning, meditation & visualiering
 • Inre guidade resor
 • Självstärkande övningar/samtal kring självkänsla och självförtroende
 • Självläkning med reiki (japansk energimedicin)/helande upplevelser
 • Meditativ promenad på stranden
 • För de som önskar gör vi en utflykt till ett buddhistiskt kloster, ej inkluderat i priset.

Yogan vi utövar är kundaliniyoga och yinyoga. Yogan anpassas till var och ens förutsättningar. Du behöver alltså inte vara en erfaren yogautövare. Det finns yogamattor och filtar att låna.

Pris: 4900 kr. Boende, mat och resa tillkommer.

Vi samlas den 11 september kl.16 för kursstart och äter en välkomstmiddag kl.20. Avresan är den 18/9 efter morgonyoga och frukost. Det går att ta buss eller tåg från flygplatsen till Sitges, taxi eller transfer. Hör av dig om du vill samåka.

Kursledare: Jag Helena Omfors är professionell certifierad coach, beteendevetare, reiki master (Holy fire II), yogalärare, författare och massör med mer än 10 års erfarenhet av att utbilda och leda grupper. Jag är även medial, vilket jag ser som en stor fördel i mitt arbete med människor. Utöver det har jag gett ut böckerna ”Själens längtan”, ”Hitta din väg och ditt sanna jag” och ”Familjelycka med coachande föräldraskap”. Sen 2008 driver jag Bönnarpsgård kursgård & helhetscenter. Här utbildar jag i coaching, reiki, massage, yoga och meditation. Min stora passion och drivkraft i livet är personlig utveckling och självläkning – att bli den vi är och att känna frihet i att leva såsom vi önskar i själ och hjärta. Jag vill uppmuntra till att varje människa hittar sitt unika sanna jag och den väg i livet som känns bäst i hjärta och själ.

Att gå kursen och att hålla i den i Sitges, Spanien är fantastiskt. Vi är utomhus mesta delen av tiden, med utsikt över havet och staden. Vi får frisk luft och energi från naturen. Att få åka iväg och slippa vardagssysslorna skapar utrymme för att verkligen lära känna sig själv på djupet. Att göra resan i grupp ger en särskild dynamik. I delandet berörs vi alla på ett djupare plan och får av andras erfarenheter och delande egen läkning.

För frågor och anmälan maila helena@yourvision.se eller ring 0733 97 89 33. För att det ska kännas bra att öppna upp och för att alla ska få det de behöver, tar jag med max 10 deltagare.  Hör gärna av dig om du är intresserad.

Share Button