Categories Menu

Kurs i Reiki I och Reiki II Usui Holy Fire 28-29 oktober

Reiki

Lär dig att ge dig själv och andra reiki – en djupt avslappnande metod för stressreducering, lindring och självläkning – kurs 28-29 oktober på Bönnarpsgård Kursgård

Reiki är energimedicin och har sitt ursprung i Japan. Reiki är en djupt avslappnande metod för stressreducering, självläkning och självkännedom.

Reiki är godkänt av WHO och praktiseras på mer än 70 sjukhus i USA. I Norge ger man Reiki på bl a. hospis och till cancerpatienter vilket också är vanligt i USA. Det finns väl dokumenterad forskning på det. I Sverige har reiki blivit godkänt som friskvård.

Genom reiki blir vi medvetna om hur total avslappning känns och hur vi smärtfritt kan lösa upp spänningar i kroppen. Reiki ger en påfyllnad av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt ”må bra hormon” oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt. Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla i olika positioner på kroppen. Både fram- och baksida av kroppen behandlas genom en mjuk beröring. Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få såväl Reiki som Reikikurs genom din arbetsgivare.

Kursen i reiki är en kombination av undervisning, samtal, demonstrationer, initieringar, meditation och praktisk träning. Varje elev får uppleva att både ta emot reikibehandlingar och att ge. Samtliga elever får även ge och ta emot Byosen skanning och lära sig hur man placerar sina händer under en behandling. Tid ges för utövande av alla Reiki II symboler och teknikerna som nämnts ovan.

Under kursen får du lära dig följande:

  • Reikis natur och historia
  • Reiki idealen
  • Handpositionerna i Reiki
  • Chakrasystemet
  • Att ge Reiki till dig själv och andra
  • Gassho meditation
  • Byosen Skanning: Att använda känsligheten i händerna för att lokalisera områden som behöver reiki och hur du behandlar dem.
  • Reiji-Ho: Att använda den inre guidningen om hur och var du ska behandla.
  • Kenyoku: Torrbad, en metod för att rena ditt energifält.
  • Koki-ho: Använda din andning för att hela.
  • Gyoshi-ho: Skicka Reiki med dina ögon.
  • Distanshealing med Reiki
  • Reiki II symbolerna: Hur du ritar dem, aktiverar dem och använder dem. De olika användningssätten gås igenom och deras innebörd förklaras.
  • Praktisk övning så att alla deltagare får känna och uppleva energin av samtliga symbolerna och resultatet av användandet.
  • Initieringar av Reiki II och Reiki II ges.

Även om det ingår praktiska övningar i kursen, är det meningen att du tar dig tid till att träna efter genomgången kurs. Sätt undan tid för att träna Reiki, med andra Reikiutövare, familj eller vänner. Denna extra träning är nödvändig för att uppnå den erfarenhet och det självförtroende du behöver för att använda Reiki fullt ut.

Om mig som utbildare: Sedan 2007 har jag praktiserat reiki både professionellt och privat. Jag är även utbildad Reiki Master Usui Holy Fire, vilket innebär att jag får hålla kurser i reiki. Min erfarenhet är att reiki är en fantastisk metod för avslappning, stressreduktion, lindring och läkning av både fysiska, emotionella och psykiska smärtor. De klienter jag möter upplever att de hittar inre balans, lugn och avslappning. I flera fall har även fysiska smärtor avtagit eller försvunnit helt.

Utöver det att jag är Reiki Master är jag professionell certifierad coach, utbildar coacher enligt ICF sedan 2010, beteendevetare, massör, yogalärare och författare. Reiki går att kombinera med både coaching, massage, yoga och meditation. Reiki går faktiskt att applicera på det mesta i livet genom att förstärka målbilder, bli fri från dåliga vanor, utveckla relationer mm.

Vill du leva ett lugnare, mer harmoniskt, smärtfritt och hälsosamt liv? Vill du bidra till andras välmående?

Varmt välkommen på kurs i reiki på Bönnarpsgård. Kursgården ligger 10 min från Malmö i naturnära och skön miljö. I samband med kursen kan du även övernatta för 600 kr/dygn inkl. helpension och äta hälsosam vegetarisk mat lagad i lantköket. Att vara på Bönnarpsgård är en lisa för själen.

Kursdatum:

Reiki I och Reiki II – den 28-29 oktober

Plats:

Bönnarpsgård Kursgård

Pris:

För  två dagar är priset 2500 kr inklusive manual och måltider.

Anmälan gör du via info@yourvisioncoachacademy.se eller 0733 97 89 33.

Läs gärna mer om Reiki på Reikiförbundets sida www.reikiforbundet.se

Varmt välkommen att höra av dig!

P1040716

 

 

 

 

 

Share Button